Annons
Välkommen till Hyundaiforum.se, ett oberoende forum för Hyundai i Sverige, här kan du diskutera allt om Hyundaibilar med andra likasinnade. Ha en trevlig vistelse!

Elantra -05 P0133 Lambdasond

Här resonerar vi om övriga modeller såsom Coupé, Sonata, äldre årsmodeller, USA-modeller osv. i liknande storleksklasser som exempelvis småbilar, halvkombi, sedan och kombi.
Användarvisningsbild

Trådskapare
Blubb7
Inlägg: 1
Blev medlem: 08 sep 2018, 10:47

Elantra -05 P0133 Lambdasond

08 sep 2018, 12:32

Hej!

För att ta det från början så lös motorlampan första gången i vintras, lämnade då in den och bakre lambdasond byttes. Motorlampan började dock lysa igen för ca en månad sen, tänkte då försöka meka själv och köpte en obd2 läsare. Hittade ingen felkod men nollställde motorlampan och det gick bra tills igår när den började lysa igen. Fick då felkoden P0133 som betyder "O2 Sensor Circuit Slow Response (Bank 1 Sensor 1)".

Mätte då främre lambdasond och värdet jag fick låg i princip konstant på 0,56-0,58. Vad jag har läst ska värdet pendla mellan 0,3-0,7. Jag mätte genom att låta bilen komma upp i arbetstemperatur, koppla ur lambda ur bilen för att mäta medan jag gav lite gas. Tänkte mäta även bakre för att se hur den såg ut men lyckades inte få loss kontakten som sitter svåråtkomligt.

Har även märkt att bilen låter annorlunda sen ett tag tillbaka,vilket fått mig fundera på det skulle kunna vara något i avgassystemet som spökar...

Min fråga är helt enkelt om jag kan vara säker på att det är främre lambda som är trasig om den ligger på ett relativt konstant värde?


Annons
Användarvisningsbild

jusas
Miniormedlem
Inlägg: 13
Blev medlem: 11 dec 2013, 17:50

Re: Elantra -05 P0133 Lambdasond

31 jan 2019, 12:43

Katalysatorn...hade samma fel, nollade motorlampan ett flertal gånger...lät en verkstad göra en ordentlig undersökning...katalysatorn hade fel, bränd inuti, kikade med ett endoskop in i katalysatorn...nya är dyra som...blir att leta begagnat.


Återgå till "Övriga modeller såsom Coupé, Sonata, USA-modeller osv."

Stöd WWF - Bli fadder!
Stöd WWF - Bli fadder!