Annons
Välkommen till Hyundaiforum.se, ett oberoende forum för Hyundai i Sverige, här kan du diskutera allt om Hyundaibilar med andra likasinnade. Ha en trevlig vistelse!

Felkod P0014 ”B (Exhaust) Camshaft Position Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)

Här resonerar vi om samtliga årsmodeller av i20 och ix20.
Användarvisningsbild

Trådskapare
WBo
Inlägg: 1
Blev medlem: 26 jun 2019, 02:05

Felkod P0014 ”B (Exhaust) Camshaft Position Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)

26 jun 2019, 02:29

Behöver akuta råd och hjälp angående ovanstående felkod P0014 (Exhaust) på min i20. Mekaniker på auktoriserad verkstad pekade bestämt på kamaxelgivaren belägen till vänster på motorns bakre sida sett framifrån och sa att det var den som behövde bytas. Givaren beställdes och visade sig vid montering vara den som sitter snett in i motorns högra bakre hörn. Byte av denna sensor löste ej problemet, utan bilen började istället låta som den tog in luft under provkörning. Luftfiltret är nytt så var inte det. Den gamla sensorn sattes tillbaka och bilen går normalt igen bortsett från att motorlampan lyser igen, och nu vill men felsöka hela motorn om det är kamkedjan. Men bilen har gått som vanligt både innan och efter givarbytet utan oljud etc. Den går bara något trögare från och till än normalt.
Nu undrar jag framförallt om någon med säkerhet kan informera om exakt var just avgasgivaren till kamaxeln sitter för att vara säker på att de inte bytte fel givare på verkstaden. Alternativt om någon har erfarenhet av att det kan vara fel på katalysatorn vid denna felkod, och om det kan vara så att den bara behöver rengöras? Vill helst utesluta allt annat innan det börjar bli jättedyrt med felsökning på kamkedjan... Vore så tacksam för snabba svar då problemet är lite akut!


Annons
Användarvisningsbild

Magaxe11
Mindre Miniormedlem
Inlägg: 6
Blev medlem: 13 jun 2019, 18:01

Re: Felkod P0014 ”B (Exhaust) Camshaft Position Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)

02 jul 2019, 22:07

Jag bytte kamkedja idag på min i20 13500 mil
Det räcker med att skruva av ventilkåpan för att kontrollera om den är slapp
Borde inte bli så dyrt att kontrollera


Återgå till "i20 & ix20"

Stöd WWF - Bli fadder!
Stöd WWF - Bli fadder!