Annons

Projekt R30

1
Bild


Tänkte göra mig min egen R30 :) Köpte på mig ett emblem ifrån korea som jag tänkte sätta dit bak på bilen, alla andra emblem ska bort.

Är väldigt nöjd med bilen och den går som en gud! Både prestanda och väghållning.

Lite Info:

Bil: Hyundai i30 1,6CRDI E-motion -11 128HK

Motor: Orginal förutom trimbox från dieselkraft.se så nu är den på 153HK och 310Nm och det känns!!

Växellåda: 6-vxl

Chassi: Orginal

Bromsar. Orginal och nu Röd målade för i år.

Hjul: 18" Team Dynamics med 225/40 Dunlop däck (orginal 16" på vintern)

Exteriör: Xenon 6000k i halvljus, RING lampor i helljus, dioder i parkering fram från biltema, dioder i skyltljus bak från xenonkungen, diod lampor i dimljus fram, höga orginal vingen, tonade rutor(gjort på firma)

Interiör: Orginal, skinnklädsel, sport pedaler, alu instegslister

Stereo: Orginal stereo och orginal högtalare runt om, har kompletterat med ett Ground Zero Nuclear steg som är kopplat till en Digital Design Fabrikslåda med 1x10" bas.


Framtidsplaner:

Montera ett synligt ändrör
Montera sänkfjädrar(kanske)
Montera R30 emblemet och rensa dom övriga [Klart!]
Byta till sportluftfilter(öppet eller insats har jag inte bestämt mig för än)
Montera dekaler på sidokjolarna [På G...]
Byta till diodlampor i dimljusen fram [Klart!]

Kommer uppdatera här fram över om det händer nåt mer med bilen. Mycke planer för en härlig bil!
Senast redigerad av Indalsman den 12 okt 2013, 06:59, redigerad totalt 4 gång.
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11
Annons

2
Köpte bilen i Karlstad i september 2011 och här kommer lite bilder ifrån ett stopp i Hudiksvall på vägen hem därifrån.

Bild


Bild


Bild


Bild
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

4
Tiffster skrev:ser bra ut! =) finns inte orginalsportkjolpaketet till i30 kvar? Även till facelift?
Jo det finns kanske kvar men just till faceliften finns det dåligt med yttre tillbehör, den äldre 08-10 finns det mycke mer till.
Dock tycker jag att 11- ser mycket bra ut orginal jämfört med 08-10.

Men man ska väl fixa lite detaljer :)
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30 :)

6
Blocket annons borttagen men jag har bilen kvar men den ska fortfarande säljas. Lite tråkigt för hade jag fått göra allt jag ville på den så hade den blivit grym! Men det tillåter inte ekonomin så nu måste jag sälja den.

har plockat bort xenonet från halv och dimljusen nu och trimboxen är också urplockad så nu åker man orginal igen och det känns :)
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30 :)

7
Indalsman skrev:Blocket annons borttagen men jag har bilen kvar men den ska fortfarande säljas. Lite tråkigt för hade jag fått göra allt jag ville på den så hade den blivit grym! Men det tillåter inte ekonomin så nu måste jag sälja den.

har plockat bort xenonet från halv och dimljusen nu och trimboxen är också urplockad så nu åker man orginal igen och det känns :)
Måste uppdatera lite med att berätta att bilen blir kvar och ska inte säljas. Så det blir att projektera vidare, dock är den inte så prioriterad så det kanske kommer gå sakta men den som väntar får se :)
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30 :)

8
Hallå!!

Här uppdateras det väääääldigt sällan.... Ursäkta för det men jag är mer ute och kör min underbara i30 än att sitta vid datorn, det låter väl som en bra ursäkt haha

I alla fall så har jag tillslut monterat R30 emblemet och jag tycker det blev riktigt bra, jag passade även på att ta bort dom andra emblemen också och byta ut reklamlisten på nummerplåten mot en tunn svart istället, några smådetaljer bara :)

Bild


Bild



Så fort ekonomin säger JA så ska en sänkningssats monteras och ett ändrör monteras sen är jag rätt nöjd med utsidan. Här kommer lite kort från tidigare i sommar, här syns även xenonljusen och diodlamporna i dimljusen som är monterade.

Bild


Bild


Bild



satt även och lekte med en bild i paint och det slutade så här

Bild


Svart grill utan emblem
Ingen nummerplåt
Svarta fält vid dimljusen
Ögonlock på strålkastarna

Ser rätt arg ut men undra hur det skulle bli i verkligheten.
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30 *uppdaterad(bilder finns)*

9
Skulle verkligen vilja ha lite mera motorljud ur den men det verkar lite krångligt... delade avgasystemet alldeles efter flexröret efter DPFen och körde utan avgasystem men den lät lika mycket som förut. Det tog ju död på bygga-nytt-avgasystem-i-3tum planerna...

Men nu går jag å funderar över om besiktningen blir griniga om dom upptäcker att partikel filtret är borta... haha vill ju plocka bort det och bygga ny downpipe och koppla ur EGRen och kanske även montera en front matad intercooler :D

Måste gå å kunna plocka ur mer ur 1,6 dieseln :D
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30

10
Bild


Har lagt på vinterdäcken i veckan och kan bara konstatera att det blir 4 nya sommardäck till våren :D Fram va däcken helt utslitna och bak har jag nåt cord släpp på insidan däcken så där har vi den stora anledningen till det enorma vägljudet jag haft i bilen....

Vart som en dröm nu att åka på vinterdäcken och man hör motorljudet så mycke mer haha Har orginal 16" fälgar på vinterdäcken med Gislaved dubbfria däck på och är väldigt nöjd! Har snackat skit om dubbfritt förut men nu när man åkt på dom så vet jag inte om jag ska ha dubbat igen, kanske på en äldre bil utan ABS/ESP för det systemet hjälper det hur bra som helst!

Tog och gav bromsarna en snabb översyn också och kunde då konstatera att bromsbeläggen fram behöver bytas och inom en snar framtid så måste även skivor och belägg bak bytas.
Inga klossar satt fast men 3/8 glidpinnar kärvade så dom smörjdes upp och klossarna smörjdes så klart upp också så dom pallar med vinter rusket, vart bättre känsla i bromspedalen också!!
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30

12
Just nu händer det ingenting med bilen och det blir nog inget i vinter heller för i vinter ska jag göra iordning V8 motorn till Dodgen så i30n får bara gå i vinter.

Har plockat ur trimboxen för den ger bara onödigt slitage under vinter halvåret, å sen så blir det så mycket roligare till våren då man får klämma i den igen.

Ska även lämna in bilen för lite garanti reparationer framöver så jag återkommer väl efter det, i övrigt så blir det dött här fram till våren.
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30

13
Bilen inlämnad för rost på bakluckan, det fixas på garantin och det vart byte av hela bakluckan.

Jag återkommer med bilder på hur resultatet blev!

Jag ska även in på verkstan med den och åtgärda lite små grejer som:

* Liten triangelplast vid höger bakdörr som spruckit, byte av den.
* Oljud bak i små gupp, hörs mest på vintern. Ska kollas upp men jag tror det är stötdämparna för k-hämmaren och stag har jag kännt på flera gånger och inte kännt nåt glapp.
* Ett signalhorn är trasigt så det ska bytas.

Hoppas på att få tillbaka bilen när som helst.
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11

Re: Projekt R30

14
Jag kikade på din bil innan du köpte den här i Karlstad. Tycker stylingkitet på den är klockrent och passar ruskigt bra till den vita färgen. Är det hela "sportpaketet" som fanns som är monterat på den?

(dom hade ännu fetare fälgar på den när den stod på Svema) bytade du bort dem eller prutade du för hårt :)
Hynda i30 CRDi 2008

Re: Sv: Projekt R30

15
Jasså, jag hade gått och funderat länge på just en sån här å så dök denna upp på blocket då va det inget att snacka om. Nä denna har inget styling paket den är orginal. Efter 2011 så fick dom en facelift och då blev dom så här. Det ända extra är ju tak vingen.

Jo den har fortfarande kvar 18" hjulen som den hade då men 16" orginal fälgarna ligger ju på vinterdäck så det är kanske dom du sett.

Är väldigt nöjd med bilen och den har precis slagit om till 5000mil och rullar på än.

Skickat från min GT-N7000 via Tapatalk 2
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11