Annons

Väldigt svaga bromsar, slut på ideer....

1
Hej allihopa!!

Jag heter Matilda och är helt ny här! Jag har problem med min Tucson CRDI 2007 och jag tänkte att någon här kanske har någon ide..... :)

Den här bilen använder jag bara på vintern, så i april 2022 parkerade jag den i garaget i väntan på vintern.....Och den fungerade utmärkt då. I november 2022 bestämde jag mig för att ta ut den. Då insåg jag att det inte fanns några BROMSAR. Pedalen gick i golvet.....Så jag kollade överallt efter läckor. Inga läckor hittades och bromsvätskebehållaren var full, precis som jag alltid håller den, så jag kollade huvudcylindern och det kom bubblor när jag pumpade pedalen....Så jag bytte ut huvudcylindern. Med den nya på plats har jag luftat systemet. Flera gånger....och igen....och igen. Lite svårt att få ut vätska från höger bakre position. Det finns vätska men inte lika mycket som de andra. Jag har försökt att lufta med hjälp av kompis, suga från varje bromsok, med tryck i vätskebehållaren och givetvis även genom lufta ABS-enheten via diagnostisering. Jag provade även att lufta de 6 rören som är anslutna till ABS-modulen manuellt, genom att öppna ett i taget, när man hade tryck i vätsketanken.

Och resultaten? Pedalen känns väldigt hård och normal när det inte finns någon vakuum. När vakuum appliceras sjunker pedalen som vanligt. Det känns helt normalt.....men bromsen är väldigt svag....Svag som om det inte fanns något vakuum. Ibland tänds handbromslampan fast handbromsen är av OCH vätskebehållaren är full...Det verkar som bromslampan har en tredje funktion som jag inte känner till... Och ibland tänds ABS-lampan.... Sedan slocknar båda igen. Så jag drog av vakuumslangen för att se om det var skillnad och det var det. Den svaga bromsen blev ännu värre. vakuumet verkar tillräckligt starkt när jag sätter slangen på min hud.

Så...jag bytte ut bromsförstärkaren. Samma resultat.....Så jag bytte ut ABS-enheten.....Samma resultat....Bromsarna är fortfarande alldeles för svaga och dessa lampor tänds och släcks. Och det finns INGA FELKODER registrerade.

Nu har jag följande frågor....

1. Hur stark ska vakuumet vara i siffror?

2. Vilken är den "tredje funktionen" för bromslampan?

3. Varför tänds ABS-lampan?

4. Det finns en liten sensor på bromsförstärkaren, vad är den till för?

5. Det finns en liten sensor på huvudcylindern och jag pratar INTE om vätskenivåsensorerna. Vad är den till för?

6.. Kan det fortfarande finnas luft instängd någonstans?

7. Finns det något jag borde göra annorlunda, har jag missat något?

Om du kan ge några tips vore jag mycket tacksam!

Hälsningar

/Matilda :)
Hyundai Tucson 2.0 CRDI 2007
Annons