Annons
Välkommen till Hyundaiforum.se, ett oberoende forum för Hyundai i Sverige, här kan du diskutera allt om Hyundaibilar med andra likasinnade. Ha en trevlig vistelse!

bilen startar inte men allt verkar normalt

Här resonerar vi om samtliga årsmodeller av i40.
Användarvisningsbild

Trådskapare
funkstar
Inlägg: 1
Blev medlem: 09 jan 2019, 15:35

bilen startar inte men allt verkar normalt

09 jan 2019, 15:42

Tjena
Satte mig i bilen efter jobbet igår och den var heldöd. Alltså allt verkar normalt, inga extra varningslampor (tror jag, håller inte superkoll varenda gång jag startar) och strålkastare och innerbelysning och parkeringsbroms (elektrisk) funkar. Men startmotorn gör inga försöka att snurra. Det knäpper inte ens, bara ett svagt svagt surrande från bare änden av bilen..?

Ok, felsökning;
batteriet mätte 11.8V så vi provade med startkablar men det funka in. Inte ens minsta gnista när vi la på kablarna och vi försökte ändå få en gnista.. märkligt.
ODB-läsare visade på felkod P250F som säger:
P250F Engine Oil Level Too Low

Får fylla på ca 0.5 liter per år och den larma den om häromdagen när jag körde. Har startat den minst 4ggr med detta felmeddelande i displayen. Nu visas det inte i displayen.
Försökte att fylla på olja och "cleara" felet med min ODB-dongel..

Men fortfarande inte minsta tecken att vilja starta..

Ngn som har ngn smart ide som jag kan testa (förutom att ringa bärgare och dra skiten till verkstad vilket jag gör om två timmar..)

MVH

P.-


Återgå till "i40"

Stöd WWF - Bli fadder!
Stöd WWF - Bli fadder!