Annons

atos -00

1
Hej på er!
Jag e ny på forumet o behöver er hjälp.min atos -00 har nu börjat att tända halvljuset av sig själv,även då bilen är avslagen och strömställaren på blinkerspaken är i läge off? Hur är detta möjligt?
Har satt en laddare på batteriet då ljuset gjorde slut på batteriet under natten. När batteriet fått åter litecström så sätts lamporna på igen o batteriet laddas ur på nytt.detta gör att bilen inte orkar starta.hur lösa detta problem.o vad kan det vara för fel? Tacksam för hjälp m detta

Ha det

Magnus
Annons

Re: atos -00

2
Hej, antingen är kombinationsinstrumentet slitet så att omkopplaren till lyset har gått sönder eller så har en kabel kommit i kläm och blivit skavd mot plåten så du får en felaktig sluten krets.
Mitsubishi Outlander PHEV -14
Toyota Auris 1.8 HSD -13
Santa Fe (SM) -03 2.4 GLS Vision

Re: atos -00

3
Hej igen. När jag provade att starta bilen med ett externt batteri så fick jag igång bilen men sen när jag stängde av den så lät det som om startmotorn arbetade o det gjorde den tilldess att jag tog bort en pol på batteriet det externa alltså....

Re: atos -00

4
På atos så fanns det en del fall av bilar som tog in vatten och det vattnet droppade ner på ett kontaktstycke under instrumentbrädan på förarsidan och började att oxidera och då blev det krypström över till tillslags kabeln för startmotorn så den är aktiverad hela tiden.

Du kan även ha en felande bottenkontakt på tändningslåset.

En auktoriserad verkstad kan kolla upp detta åt dig.

Lyset KAN ha att göra med nån av dessa orsaker men nåt som är vanligt på atos och yttre belysning är DRL boxen som sitter i motorutrymmet på höger innerskärm uppe i hörnet mot huv gångjärnet. det är en blå box på dom tidiga atos bilarna och där kan fukt tränga in i kontaktstycket och ställa till med en massa bekymmer. Dra isär kontakten och se ifall det är oxid där, det syns för då är det alldeles grönt där. Är det riktigt illa så kommer nåt stift gå av om det är för oxiderat och då måste kontakt och box bytas.

Som sagt, är du osäker så kontakta en auktoriserad verkstad så ska dom kunna hitta felen och fixa dom enkelt och snabbt.
//PA från Sundsvall - Åker i30 -11