Annons

Led vs glödlampor

1
Bild
Blev lite skillnad mör jag idag bytte ut alla glödlampor i interiörbeltaningen.
Från glöd till led.
Kartläsarlampor, tak baksäte, sminkspeglar och skuff.
Även skyltbelysning har led.
Kvar att byta är vid fötterna fram, handskfack och lamporna i framdörrarna.

Komplett kit inköpt från Asien via eBay.
14 dagars leveranstid.
Modellanpassat och tydligt uppmärkt vad som skulle ersätta vad.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Annons

Re: Led vs glödlampor

4
Sundmark skrev:Vilka LED lampor har ni använt till skyltbelysningen? Dom jag testat har haft ett bra ljus men den högra lyser sällan med ett fast sken ( läs blinkar ), Har kollat kablage, mätt ström, flyttat lampor osv osv utan skillnad..
Vet inte hur de drivs, men ibland kan du få detta fenomen om du drar för lite ström
och du behöver öka strömmen med ett fast motstånd i serie med lampan.

Jag har inte det problemet, men kommer inte ihåg varför LED-lampor jag använder.

Re: Led vs glödlampor

7
Lamporna jag kör är en rejält billig Ebay-variant så det kan ju vara en av bovarna i dramat, MEN ström är som sagt uppmätt, har inte siffrorna framför mig men det var samma på höger och vänster, lamporna är skiftade mellan höger och vänster ( blinkar på höger sida ) testat att "vända" på polerna utan framgång.. :evil:

Ska svänga förbi Biltema och köppa på mig ett par av deras lampor och testa innan jag ger upp :)

Re: Led vs glödlampor

8
Sundmark skrev:Lamporna jag kör är en rejält billig Ebay-variant så det kan ju vara en av bovarna i dramat, MEN ström är som sagt uppmätt, har inte siffrorna framför mig men det var samma på höger och vänster, lamporna är skiftade mellan höger och vänster ( blinkar på höger sida ) testat att "vända" på polerna utan framgång.. :evil:

Ska svänga förbi Biltema och köppa på mig ett par av deras lampor och testa innan jag ger upp :)
Vända hjälper inte eftersom LED är polaritetsbunden. Funkar, funkar ej, bara de två alternativen ges. Att du mätt upp strömmen framgick, men frågan var hur mycket jämfört med när det sitter lampor i.
Återigen frågan är om det inte är så att de lamporna du har drar för lite för att kontrollen skall styras ut helt. Om Biltemas funkar kolla skillnaden i ström, det kan vara intressant för framtiden.

Re: Led vs glödlampor

9
Det finns ett besvärande problem med dessa led-lampor. Eftersom de inte avger någon värme, till skillnad från riktiga lampor, så bildas det kondens som gör att de oxiderar lätt. Det slutar med att allt måste bytas, och det är dyrt. Jag har fått detta bekräftat från verkstäder som servat olika bilmärken för mig. Ett växande problem. Så de gamla glödlamporna är allt att föredra när det gäller yttre belysning i alla fall.

Sukken