Annons

Instrumentbelysning.

1
Hej igen !

Jag har två lampor i instrumentbrädan som är trasiga och nu undrar jag vad man ska tänka på om man vill byta dom och var man kan köpa nya. Ska man satsa på LED eller blir det på tok för dyrt, ska man byta alla när man lika har plockat isär allt osv.
Hittade en bra länk på youtube om hur man skruvar isär hela bibban så den biten hoppas jag ha klart för mig hur man gör.
Tacksam för tips och erfarenheter när det gäller detta.
Hälsningar
Urban
Hyudai Santa Fe 2,7 GLS 2005
Annons

Re: Instrumentbelysning.

2
Hej!

Menar du i mätarhuset?

Ska du ha LED så gäller det att välja ljusstyrkan med omsorg, då de flesta är riktigt starka och kommer ge ett obehagligt sken. Jag hade kört på lampor som motsvarar original.

Vet inte riktigt vad det sitter för lampor där, men jag tror att man kan lossa glödlamporna från socklarna, annars går det även att köpa hela lampan med sockel.

Är det dessa videos på Youtube du har hittat?





Ang. inköpsställen så kanske Biltema har, annars går det troligtvis att beställa från ebay, Diodhuset, Mekonomen, Xenonkungen eller dylikt.

Re: Instrumentbelysning.

3
Går även att köpa direkt ifrån närmsta Hyundai-återförsäljare, och eftersom du bara ska ha två stycken så blir det nog inte så dyrt, kanske 30 kr/st. Det är dock rekommenderat att byta samtliga då man aldrig vet när de andra går sönder också.

mvh

Re: Instrumentbelysning.

4
Tack för svar.
Ja det är dessa videos jag sett och ja, det verkar som om man kan byta enbart lampan/ljuskällan och sist så rekommenderar killen att man ska byta samtliga när man lika har plockat isär det, alla har ju brunnit lika länge, ungefär. Jag har nog för avsikt att inte gå över till LED utan jag ska börja med att kolla vad dom har på Biltema.
Hyudai Santa Fe 2,7 GLS 2005