Annons

Santa Fe får smisk av Konsumentverket

1
Anledningen är att bilen är överrepresenterad när det gäller problem med glapp i styrleder och spindelleder.
Länk 1: http://www.konsumentverket.se/mallar/sv ... goryId=509
Länk 2: http://www.konsumentverket.se/Documents ... %20BBG.pdf

Uppenbarligen torskar 15.3% av 2001 Santorna på besiktningen. Felorsak är spindelleder (14%). Snittmil 6888.
Medelbilen fallerar till 7.6%

Detta är intressant; vad jag vet så har vi knappt berört ämnet överhuvudtaget på nästan 2 år.

Det pågår en tråd på SFF Global om detta:
http://p211.ezboard.com/fhyundaisantafe ... 1186.topic
Annons

Spindelleder

3
Hej på er

Jag har presic bytt upp mig till en 2005 V6 aut. från en 2.4 2003. På de 3000 mil jag körde så var det enda problem jag hade var ett glapp i en högtalare, jag är mycket nöjd över modellen.

Läste och hörde om att Santa Fe´s spindelleder får mycket anmärkningar på besiktiningen. Vad ska man tro om detta? Är det någon som har erfarenhet av detta? Bör man vara orolig, eller vad tror ni... Jag tycker att Hyundai borde ta tag i detta problem om det är så alvarligt som det sägs, är detta något som vi kan kräva tro? Om det nu skulle uppträda vid första besiktningen så har ju just 3-års garantin upphört, så då får man stå för denna kostnad själv.

Det skulle vara finnt om man fick lite reflektioner om detta.

5
Om jag läste rätt på Bilsweden så nyregistrerades det år 2001 totalt 1669 st Santa Fe. Ett tillräckligt stort underlag för att ge trovärdig statistik mao.

6
Besiktigade min -01:a med dryga 6000 mil på mätaren.

UA. 8) 8)

Inget snack om några spindelleder eller annat. Däremot var besiktningsmannen nyfiken på modellen efterdom de inte haft inne så många Santor ännu.

//Santaclaus

9
Snittbilen som refereras till ovan har genomgått totalt 4 servicar inför besiktningen. Det säger sig självt att verkstäderna inte har vare sig instruktioner eller kanske verktyg för att kolla spindellederna.

På Bilprovningen så använder de ngn vagga som kränger framvagnen fram o tillbaka och vips kan även jag som lekman se om det är slitage.

Det är dags att Hyundai styvar upp kollen på spindellederna i samband med servicarna. Det är ju knappast Lidl-priser på servicen, så några minuter borde ägnas åt slitagekoll på framvagnen.

Innan 3-årsgarantin går ut tänker jag köpa en egen test antingen via M eller låta Bilprovningen förbesiktiga bilen. Har för mig att Bilprovningen erbjuder en snikvariant av M-testet till ett lägre pris.